Til forsiden
ForsideOm dagplejenHverdagenÅbningstider og sampasningsdageKontakt
Hverdagen
Ejsbøl dagpleje
pil
Naturdagplejere - Grønne Spirer
Favrdal dagpleje
Fjelstrup dagpleje
Hammelev dagpleje
Sct. Severin dagpleje
 
Til Forsiden > Hverdagen > Dagplejen Nord > Naturdagplejere - Grønne Spirer 
Print siden Print Læs siden op Læs siden op
Naturdagplejere - Grønne Spirer
 

I dagplejen har vi valgt at sætte fokus på naturen i børnehøjde. Derfor har alle vores dagplejere mulighed for at blive Grønne Spirer.

De Grønne Spirer tilbyder dagplejerne en række praktiske redskaber som styrker dem i fagligheden til naturen, årets gang og evnen til at nyde alle de muligheder vi omgiver os med i naturen. Vi vil i dagplejen have sunde børn med røde kinder og snavsede fingre samt dagplejere og børn der sammen finder glæden ved at gå på opdagelse i naturen.
Dagplejerne får mulighed for at tilegne sig mere viden i form at kurser oprettet af Friluftsrådet, hvor anerkendte naturvejledere vil inspirere dem til nye aktiviteter naturen de kan tage med hjem.

De Grønne Spirer er en integreret del af de pædagogiske læreplaner. Dagplejerne inspireres på kurserne til at arbejde med de 6 læreplanstemaer ude i naturen.
Svensk og dansk forskning viser at børns fantasi og oplevelse styrkes i naturen. Børn får bedre motorik, når de bevæger sig på ujævnt underlag. I naturen styrkes børnenes muskler, smidighed, balance fornemmelse af rum. Børn og dagplejere der er mere ude har færre sygedage. Udelivet styrker koncentration og muskulatur og er med til at give harmoniske og kreative børn.

Vi ser i dagplejen frem til at både børn, dagplejere og forældre får stor glæde af dette spændende projekt.
   
 
Den Kommunale Dagpleje · Gåskærgade 26 · 6100 Haderslev, telefon 74 34 53 60 · Vest, Rådhuscentret 7, 6500 Vojens, telefon 74 34 11 47 · Tilgængelighedserklæring